Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Aktualno

28. maja, 2019

Tekmovanje za čiste zobe ob zdravi prehrani v slovenskih osnovnih šolah

Letos poteka že šestiintrideseto Tekmovanje za čiste zobe ob zdravi prehrani, ki pod strokovnim in organizacijskim vodstvom Stomatološke sekcije Slovenskega zdravniškega društva poteka po vseh slovenskih […]
24. maja, 2019

Program zdravljenja debelosti za otroke na Debelem rtiču

Mladinsko zdravilišče in letovišče RKS Debeli rtič je v sodelovanju z Univerzo na Primorskem in ZD Koper razvilo nov program zdravljenja debelosti in prekomerne telesne mase […]
8. maja, 2019

Projekt Študent – veš, kaj ješ (Študiram, hrano premišljeno izbiram)

Zveza potrošnikov Slovenije je v okviru programa Študent, veš kaj ješ? skupaj s partnerji – Brez izgovora – predstavila aktivnosti na področju izboljševanja študentske prehrane.  Projekt, […]
7. maja, 2019

Da bodo otroci zrasli zdravi, potrebujejo več aktivne igre in manj sedenja

Svetovna zdravstvena organizacija je izdala nove smernice o telesni dejavnosti , sedečem vedenju in spanju za  otroke do 5 leta starosti. Za njihov zdrav razvoj  priporoča  […]
23. aprila, 2019

Praktične delavnice zdrave prehrane

V zdravstvenem domu  Kranj, centru za krepitev zdravja, je potekala praktična delavnica zdrave prehrane, namenjena podkrepitvi teoretičnega znanja udeležencev.  Z namenom približanja smernic zdravega prehranjevanja (ljudem), […]
16. aprila, 2019

Kuhnapato – osnovnošolci pokazali svoje kuharske veščine v ljubljanskem Cityparku

Osnovnošolci ljubljanske regije so danes, 17. aprila, v ljubljanskem City parku predstavili javnosti tradicionalne in značilne jedi osrednje Slovenije, ki jih v letošnjem letu snujejo za […]
15. aprila, 2019

Začenja se sezona Pešbusa – Na Bledu novost, postaje Poljubi in odpelji

V ponedeljek, 15. aprila, so številni učenci blejske osnovne šole dr. Josipa Plemlja v šolo prišli peš. Varnost  je  bila na prvem mestu, zato so organizirali […]
8. aprila, 2019

Seminar »Abeceda trendov povpraševanja po hrani v Sloveniji«

Spomladanski seminar, ki je potekal 5. aprila 2019,  z naslovom »Abeceda trendov povpraševanja po hrani v Sloveniji« je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije – Zbornica kmetijskih in […]
8. aprila, 2019

Od 7. aprila naprej je prepovedano trženje živil z več kot 2 g industrijsko dodanih trans maščob na 100 g maščob

V lanskem letu uveljavljen Pravilnik o najvišji dovoljeni vsebnosti trans maščobnih kislin v živilih, ki je proizvajalcem živil postavil enoletno prehodno obdobje za prilagoditev sestave živil, […]