Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Aktualno

31. maja, 2017
Kuhnapato-finale

Veliki finale Kuhna pa to

Prva ocenjevalka ministrica Milojka Kolar Celarc, je ob sklepnem dejanju sožitja projekta Kuhnapato z Nacionalnim programom Dober tek Slovenijav letošnjem šolskem letu spodbudila mladostnike h kreiranju […]
13. aprila, 2017

Vlada RS sprejela akcijski načrt Dober tek Slovenija

Vlada je na svoji redni seji sprejela Akcijski načrt za izvajanje Resolucije o nacionalnem programu o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje 2015-2025 do leta 2018. […]
30. marca, 2017

Kulturni bazar – medsektorska predstavitev aktivnosti za zdravo prehranjevanje in telesno dejavnost za zdravje

Medsektorsko sodelovanje in povezovanje je na letošnjem Kulturnem bazarju zaživelo na skupnem razstavnem prostoru “Dober tek Slovenija”, kjer smo v ospredje postavili zdravo prehrano, ter v […]
6. marca, 2017

Kuhnapato spodbuja mladostnike k zdravemu načinu življenja – tokrat so kuhali v Ajdovščini

V okviru obiska Vlade RS na severni Primorski sta se državna sekretarka Nina Pirnat in generalna direktorica Mojca Gobec odzvali povabilu osnovnošolcev OŠ Šturje v Ajdovščini […]
17. februarja, 2017

Zdravju koristna živila postajajo poslovna priložnost – inovativna živila 2017

Inštitut za nutricionistiko je danes predstavil najbolj inovativna živila, proizvedena v Sloveniji in uvedena na tržišče v preteklem letu.
6. februarja, 2017

Zmanjšanje izpostavljenosti otrok oglaševanju nezdrave hrane za zaustavitev otroške debelosti

Uresničevanje prehranskih smernic glede omejevanja oglaševanja živil je prvi, a zelo pomemben korak k zmanjševanju izpostavljenosti otrok oglasom, ki spodbujajo uživanje sladkih, mastnih ter slanih živil. […]
16. decembra, 2016

Projekt nacionalne industrije “Zaveze odgovornosti” uresničuje cilje nacionalnega programa Dober tek Slovenija

Predstavljena so bila poročila o stanju sektorja brezalkoholnih pijač v lanskem letu na petih področjih zavez odgovornosti: oglaševanje, odgovorno obnašanje v šolah, dodatno označevanje energijske vrednosti, […]
16. novembra, 2016

Dan slovenske hrane in Tradicionalni slovenski zajtrk – Dober tek Slovenija

V Slovenskem etnografskem muzeju je potekala novinarska konferenca pred že 6. Tradicionalnim slovenskim zajtrkom, ki bo v šolah, vrtcih, bolnišnicah, domovih za ostarele, po delovnih organizacijah […]
21. oktobra, 2016

Predstavitev prvih rezultatov državnega raziskovalnega projekta Trans maščobe v živilih

Na ministrstvu za zdravje se zavedamo problematike trans maščob v živilih, zato smo tudi podprli izvajanje raziskave o trans maščob v živilih. Predstavljena predhodna ocena tveganja […]