Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Evropski teden športa se zaključuje s pričetkom kampanje Dober tek Slovenija na socialnih omrežjih

Ministrstvo za zdravje ob zaključku Evropskega tedna športa pričenja kampanjo “Dober tek, Slovenija – Zdravo uživaj in več gibaj!”, in ob tem sporoča: “redna in dovolj intenzivna telesna dejavnost in zdravo prehranjevanje sta v trenutni epidemiološki situaciji še posebej priporočljiva, saj z njima krepimo svojo odpornost”. Zavedanje o pomenu gibanja na svežem zraku in zdravi prehrani je v tem času še posebej pomembno.

Kampanja, ki bo trajala do konca novembra, je del desetletnega nacionalnega programa o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje do leta 2025, ki ga koordinira ministrstvo za zdravje, izvajajo pa različna pristojna ministrstva, stroka in nevladni sektor. Zajema ukrepe za izboljšanje prehranjevalnih in gibalnih navad prebivalstva.

Letošnja jesen in z njo porast najrazličnejših okužb je tako še posebej primeren čas za premislek o dolgoročnejših spremembah nezdravih življenjskih navad – poiščimo si telesno dejavnost, ki jo bomo lahko redno izvajali in premislimo, kako izboljšati svoje prehranske navade. Odločimo se tudi za cepljenje proti sezonski gripi.

Skupina, kjer imamo največ slabega prehranjevanja in premalo telesne dejavnosti ter posledično debelosti, so socialno in ekonomsko najbolj ogroženi. Telesna masa v zadnjem obdobju narašča zlasti v skupini mladih žensk v rodni dobi, zato si še posebej prizadevamo spodbuditi aktivno skupno preživljanje prostega časa celotne družine.

Poleg kampanje, ki nas bo k temu spodbujala, so v zdravstvenem sistemu na voljo programi, ki podpirajo spremembe življenjskega sloga. Informacije o slednjih lahko dobite v zdravstvenih domovih. Mnoge aktivnosti se izvajajo tudi preko nevladnega sektorja.

Sledite nam na  FB Dober tek Slovenija

Deli naprej