- Uživajte v hrani; jejte v rednih obrokih. Uživajte pestro hrano pretežno rastlinskega izvora.
- Izbirajte polnovredna živila iz žit in žitnih izdelkov.
- Večkrat dnevno imejte na krožniku svežo zelenjavo in sadje iz lokalne pridelave.
- Nadzorujte količino zaužite maščobe in nadomestite večino nasičenih oz. živalskih maščob z nenasičenimi in nerafiniranimi vrstami olja.
- Mastno meso in mastne mesne izdelke nadomestite s stročnicami, ribami, perutnino ali pustim mesom.
- Vsak dan užijte priporočeno količino posnetega mleka in manj mastnih mlečnih izdelkov.
- Jejte manj slano hrano.
- Omejite uživanje sladkih živil in pijač.
- Pijte dovolj tekočine.
- Omejite uživanje alkohola.
- Hrano pripravljajte zdravo in higienično.
- Bodite dovolj telesno dejavni, da bosta vnos in poraba energije uravnotežena; tako boste ohranili primerno telesno maso.