Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Kuhnapato – osnovnošolci pokazali svoje kuharske veščine v ljubljanskem Cityparku

Osnovnošolci ljubljanske regije so danes, 17. aprila, v ljubljanskem City parku predstavili javnosti tradicionalne in značilne jedi osrednje Slovenije, ki jih v letošnjem letu snujejo za svoje sošolce v velikih šolskih kuhinjah. Na današnjo predstavitvi so povabili tudi nas, da z njimi obujamo slovensko kulinarično dediščino, prilagojeno današnjim potrebam.

Glavni namen projekta, kjer sodeluje več kot 3.000 otrok oziroma 75 skupin osnovnih šol, je približati sovrstnikom zdrave, zelenjavne, tradicionalne jedi. Pri svojem snovanju jedi upoštevajo zapovedi tradicije, letnih časov in danosti narave, pa tudi želje svojih vrstnikov in mentorjev – šolskih načrtovalcev prehrane.

Jedi mladih kuharskih mojstrov so skrbno oblikovane, začinjene  z dodatki pomladi in dobro zgodbo, ki javnosti pojasni načine priprave in razloge za konkretni izbor jedi.

Današnji naključni obiskovalci Cityparka so imeli priložnost jedi pokusiti in jih oceniti.

Osnovnošolci so kuhali v okviru projekta Kuhnapato, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje, in pod okriljem Nacionalnega programa Dober tek Slovenija – Zdravo uživaj in več gibaj.

 

 

Letošnji nastopi osnovnošolcev projekta Kuhna pa to se odvijajo na številnih lokacijah.

27.3. Btc Murska Sobota
2.4. Citycenter Celje
5.4. Qlandia Kranj
11.4. in 12.4. Qlandia Nova Gorica
16.4. City park Ljubljana
23.4. in 24.4. Qlandia Novo mesto

Vabljeni k obisku in pokušini!

Deli naprej