Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Aktivne počitnice s specialnim Zdravkom na poletnih igrarijah

Društvo za kulturo inkluzije, ki izvaja program Specialni Zdravko, namenjen  otrokom s posebnimi potrebami in motnjami v duševnem razvoju, je bilo aktivno tudi v času poletnih počitnic. Avgusta je organiziralo počitniško varstvo »Poletne igrarije«. Gre za inkluzivno počitniško varstvo, v katerega so vključeni tako otroci s posebnimi potrebami kot večinska populacija otrok. Počitniško varstvo sofinancira Mestna občina Ljubljana.

Med aktivnosti, ki so jih izvajali v varstvu, so vključili tudi aktivnosti za izboljšanja prehranjevanja in telesne dejavnosti, ki jih izvajajo v okviru »Specialnega Zdravka«, sofinanciranega s strani Ministrstva za zdravje.

Preko delavnic so otroci med drugim s pomočjo brošure »Živim zdravo! Te zanima kako?« ustvarili zabavno družabno igro »Specialni Zdravko«. Vsak dan so otrokom postregli zdravo malico, ki jo je postregel prav poseben gost – maskota Specialni Zdravko. Otroci so maskoto sprejeli z navdušenjem. Skupaj z Zdravkom so se pogovarjali o pomenu zdravega načina življenja. Na varstvu so organizatorji poskrbeli tudi, da so bili otroci aktivni tekom celega dne. Upamo in želimo jim,  da bodo z osvojenimi znanji uspešno zakorakali v novo šolsko leto.

Deli naprej