Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Začenja se sezona Pešbusa – Na Bledu novost, postaje Poljubi in odpelji

V ponedeljek, 15. aprila, so številni učenci blejske osnovne šole dr. Josipa Plemlja v šolo prišli peš. Varnost  je  bila na prvem mestu, zato so organizirali Pešbuse (organizirano hojo v šolo), ki so v skladu z voznim redom »vozili« po štirih progah.

Skupina otrok, ki so jo spremljali prostovoljci in prostovoljke  Medgeneracijskega centra Bled in Šole zdravja ter učitelji in učiteljice, je na pot krenila z Gmajne, druga skupina z Rečice, tretja iz Dindola in četrta izpred Alpskih blokov oziroma stavbe TNP.

Šola je na ta dan izobesila prenovljen načrt šolskih poti z vrisanimi potmi za pešce, trasami in postajami Pešbusa, postajami »Poljubi in odpelji« in postajami šolskega prevoza.

 

Postaje POLJUBI in ODPELJI so novost,  s katero so poskrbeli, da lahko tudi  otroci, ki del poti opravijo z avtom, vključeni v  skupne aktivnosti z ostalimi vrstniki.

V program Aktivno v šolo, ki ga v sodelovanju s partnerji izvaja IPOP se je vključilo že 66 šol. Želimo si, da bi čim več lokalnih skupnosti pristopilo k spodbujanju aktivne poti v šolo in da bi znotraj skupnosti  poiskali za svoje okolje najprimernejše, varne, in prijetne rešitve.

več informacij na spletni strani občine Bled

 

Deli naprej