Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Vsi na isti poti: 2. Nacionalna kolesarska konferenca bo potekala v Celju

družina kolesari s čeladami na glavi

Ministrstvo za okolje, podnebje in energetiko v sodelovanju z Ministrstvom za zdravje in Mestno Občino Celje vabi na 2. Nacionalno kolesarsko konferenco »Vsi na isti poti«. Konferenca bo potekala 12. in 13. junija 2023 v Narodnem domu v Celju.

Prva Nacionalna kolesarska konferenca, ki je potekala konec septembra 2022 v Kranju, je bila odlično sprejeta s strani strokovne javnosti in vseh, ki jim je kolesarjenje blizu. Na dvodnevnem dogodku je bilo premalo časa za vse aktualne vsebine, zato organizatorji letos odpirajo nove teme.

Prvi dan konference bo posvečen promociji kolesarjenja kot aktivnega potovalnega načina, ki pomembno prispeva k razogličenju družbe, drugi dan pa bodo v ospredju prednosti in vpliv kolesarjenja na splošno boljše počutje, zdravje ljudi in kakovost življenja. Osrednji namen konference je povezovanje deležnikov na državni in lokalni ravni v prizadevanju, da bi lahko učinkoviteje reševali aktualne izzive s področja kolesarstva in trajnostne mobilnosti.družina kolesari s čeladami na glavi

Program konference je že na voljo na spletni strani konference. Organizatorji so k sodelovanju povabili strokovnjake različnih profilov, tako iz Slovenije kot iz tujine.

Poleg strokovnega programa bodo potekale tudi spremljevalne aktivnosti: kolesarski ogled mesta Celje in rekreativno kolesarjenje, na ploščadi pred Narodnim domom pa bo potekal tudi del akcije »Polni zagona kolesarimo v službo«.

Udeležba na konferenci in spremljevalnih aktivnostih je brezplačna. Število udeležencev je omejeno. Vabljeni k čimprejšnji prijavi!

 

Deli naprej