Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Vabilo za občine in prostorske načrtovalce: Učimo se izdelovati lokalni načrt hodljivosti

otroci hodijo v šolo

foto: Goran Jakovac

Program Aktivno v šolo in zdravo mesto vabi predstavnike občin in prostorske načrtovalce na kratek spletni informativni dan, na katerem bo predstavljen nov program aktivnega usposabljanja za izdelavo lokalnega načrta hodljivosti.

Program Izdelajmo skupaj lokalni načrt hodljivosti bo v prihodnjih dveh letih omogočil 6 parom predstavnikov občin in prostorskih načrtovalcev, da skupaj s sodelavci IPoP – Inštituta za politike prostora spoznajo in testirajo načrtovalski proces in orodja za načrtovanje hoji prijaznega okolja.

Informativni dan

bo potekal v sredo, 24. 5. 2023, od 13:30 do 14:30, prek spletne platforme Zoom.

Prijava je obvezna!

Znanje za izdelavo lokalnega načrta hodljivosti

Načrtovalci in predstavniki občin se bodo po predhodnem dogovoru skupaj prijavili na usposabljanje in nato nekje od konca avgusta do decembra 2023 v sedmih korakih s pomočjo spletnih seminarjev in mentorski ur postopoma konkretno usvajali znanje za izdelavo lokalnega načrta hodljivosti.

otroci hodijo v šolo

foto: Goran Jakovac

Načrtovalski proces in vidike načrtovanja bodo ozavestili in usvajali preko konkretnega načrtovalskega dela in nalog. V izbranem lokalnem okolju in kontekstu bodo preverili načrtovalska orodja in proces priprave lokalnega načrta hodljivosti. Po koncu usposabljanja bodo vsi udeleženci dobro razumeli ključne korake dela in načrtovalska orodja in bodo lahko proces dela na primeru nadaljevali ter izdelali lokalni načrt hodljivosti, ali pa bodo aktivnosti ponovili in razvili na drugem primeru.

Usposabljanje bo za udeležence brezplačno!

Več o lokalnem načrtu hodljivosti si lahko preberete na povezavi.

Vljudno vabljeni!

 

Program Aktivno v šolo in zdravo mesto vodi IPoP – Inštitut za politike prostora. Pri izvajanju sodeluje CIPRA Slovenija, društvo za varstvo Alp. Program sofinancira Ministrstvo za zdravje RS in je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.

Deli naprej