Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Tekmovanje za čiste zobe ob zdravi prehrani v slovenskih osnovnih šolah

Letos poteka že šestiintrideseto Tekmovanje za čiste zobe ob zdravi prehrani, ki pod strokovnim in organizacijskim vodstvom Stomatološke sekcije Slovenskega zdravniškega društva poteka po vseh slovenskih osnovnih šolah ter šolah ter šolah in zavodih za otroke s posebnimi potrebami. V letošnjem letu tekmovanje drugič sofinancira tudi Ministrstvo za zdravje.

Osrednja zaključna prireditev je potekala v torek, 28. maja 2019, v dvorani Tivoli v Ljubljani. Med več kot 700 osnovnimi šolami Slovenije so razglasili in nagradili najboljše med najboljšimi  devetimi regijskimi zmagovalci ter podelili naziv NAJ RAZRED SLOVENIJE 2019. Zaključne prireditve se je udeležilo okrog 3.000 osnovnošolcev in njihovih učiteljev iz vse Slovenije.

V zabavnem delu programa je bil Kapitan Aquafresh, akrobatska skupina Dunking Devils (originalna skupina, ki nastopa po svetu/NBA, FIBA Eurobasket, BBC TV…) in glasbena skupina Čuki.

Za Tekmovanje za čiste zobe ob zdravi prehrani je Stomatološka sekcija SZD prejela tudi prestižno svetovno priznanje RDI SMILE AWARD, ki je bilo podeljeno leta 2017 v Madridu na generalni skupščini FDI – Federation Dentaire International. Priznanje potrjuje, da je slovensko tekmovanje najbolj inovativen preventivni program na svetu.

 

Deli naprej