Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Teden slovenske hrane obeležujejo v šolah

OŠ Šturje Ajdovščina

Teden slovenske hrane predstavlja mejnik za začetek ustvarjanja zanimivih tradicionalnih jedi v šolskih kuhinjah ali gospodinjskih učilnicah. S projektom Kuhnapato , ki ga na Ministrstvu za zdravje sofinanciramo že osmo leto, bomo obeležili omenjeni teden na najprimernejši način – v večini šol se bodo tradicionalne jedi pripravljale ves teden.

Po več kot osem letih raziskovanja jedi naših prednikov se na »jedilniku« programa, ki ga izvaja Kuhnapato znova pojavljajo zdrave tradicionalne jedi in se nam razkriva prehranska dediščina posameznih krajev.

Dušena buča s kakavovimi rezanci in divjimi zelišči

V ospredje prihajajo lokalno pridelane sestavine, nekatere morda značilne le za določen kraj ali pa so jedi pripravljene drugače –  inovativno, z domišljijo in svežino mladih kuharjev. Predvsem pa učenci z energijo in njim lastnim žarom nagovarjajo svoje vrstnike k pokušanju zdravih jedi, ki so jih za njih pripravili.

S projektom Kuhnapato , ki ga sofinanciramo že osmo leto, bomo obeležili omenjeni teden na najprimernejši način – v večini šol se bodo tradicionalne jedi pripravljale ves teden.

Če si želite od blizu ogledati delo slovenskih osnovnošolcev, vabljeni:

  • V ponedeljek, 11.11. v OŠ Danile Kumar
  • V sredo, 13.11. v OŠ Gornja Radgona
  • V četrtek, 14.11. v OŠ Alojza Gradnika Dobrovo v Brdih
  • V petek, 15.11. v OŠ Kungota ali OŠ Frana Metelka Škocjan

Krompirjev zos

OŠ Šturje Ajdovščina

OŠ Vojnik

Deli naprej