Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Šola zdravja na konferenci Zdravje starostnikov

Društvo šola zdravja, ki ga v okviru programa Dober tek, SLOVENIJA! podpira tudi Ministrstvo za zdravje, se bo predstavilo na konferenci Zdravje starostnikov. Konferenca bo potekala 21. septembra v Grand hotelu Portorož.

 

Svetovna populacija starostnikov strmo narašča. Da bi izboljšali njihovo počutje in kakovost življenja, se številne raziskave in pobude osredotočajo na fizično in duševno zdravje starostnikov in nenazadnje tudi na izboljšanje njihovega socialnega življenja. Na konferenci Zdravje starostnikov bodo predstavljeni najnovejši znanstveni in strokovni prispevki. Namenjena je raziskovalcem, visokošolskim učiteljem, študentom, strokovnjakom na področju zdravstva in vsem tistim, ki se zanimajo za dobro počutje starejših ljudi.

Društvo šola zdravja se bo na konferenci predstavilo s posterjem Učinki redne vadbe pri starejših avtoric dr. Tatjane Novak in Zdenke Katkič. Njuna raziskava je pokazala, da so je po pol leta redne vadbe starejšim izboljšale motorične sposobnosti povezane z močjo, fleksibilnostjo in ravnotežjem. Prav tako so se izboljšali njihova vzdržljivost, hitrost in koordinacija. Celotno raziskavo lahko preberete TUKAJ.

Spletno stran konference Zdravje starostnikov si oglejte TUKAJ.

Deli naprej