Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Simbioza Giba: »Gibanje je življenje in življenje je gibanje!«

V letu 2017 je ekipa že četrtič izpeljala (celo)letni program Simbioza Giba in v sklopu tega tudi teden gibanja v oktobru. Vsako leto se rezultati izboljšujejo. Program Simbioza Giba vključuje vedno več lokacij, na katerih potekajo aktivnosti, pritegne pa tudi vsako leto več udeležencev. V letu 2017 se je program Simbioza Giba tako izvajal že na 313 lokacijah, privabil pa več kot 23.000 udeležencev vseh starosti.

 

Medgeneracijsko gibanje vsak dan

V Simbioza medgeneracijskem centru “Na Triglav spreminjat svet!” je organizirana dvakrat tedensko jutranja telovadba, trikrat na teden je rezerviran termin za namizni tenis ter vsak teden v rednem programu tudi možganski fitnes za spodbujanje umske telovadbe in ohranjanje čilosti duha. Te aktivnosti potekajo čez celo leto. Tekom leta se je v medgeneracijskem centru zvrstilo tudi več zanimivih predavanj s temami zdravega življenja in skrbi za zdravje.

Do konca leta 2018 bo v programu Simbioza Giba potekalo še več aktivnosti. S septembrom se ponovno prične dogajanje na šolah in vrtcih -v  novi sezoni v okviru novega letnega programa Simbioza Giba. Šole in vrtci bodo svoje rekreativne in gibalne aktivnosti sproti oglaševali v lokalnem okolju. Spremljajte objave v svojih krajih in se pridružite veselemu ter sproščenemu medgeneracijskemu druženju!

Z novimi aktivnostmi bodo jeseni začeli študenti Fakultete za šport Univerze v Ljubljani, ki bodo v svojem lokalnem okolju skozi celo leto izvajali rekreativne in gibalne dejavnosti. Ta ideja je zasnovana trajnostno in ima dolgoročno vizijo gibanja vsak dan za vse generacije v lokalnih okoljih.

 

Nova brošura

V mesecu maju  so v Simbiozi izdali tudi prvo e-brošuro, z navodili in napotki za vadbo v vsakem letnem času ter vsak dan, primerno za vse generacije. E-brošura je brezplačna in je dostopna na spletni strani. Prav tako je namenjena distribuciji oziroma objavam na spletnih straneh šol, vrtcev, domov za upokojence, občin, partnerjev in podobnih inštitucij. Vsak letni čas bodo izdali novo brošuro z napotki za tisti letni čas. Vzporedno z brošuro bo izhajal tudi sklop video napotkov za vadbo vsak dan v določenem letnem času. Vsi video napotki bodo hranjeni in dostopni na spletni strani Simbioza Giba. Tudi te vsebine so brezplačne in jih lahko tudi uporabite na drugih spletnih straneh ter medijih.

 

Poletno dogajanje

Na lokaciji Simbioza BTC City Lab v poletnem času potekajo druženja »Smart gibanje«. Tu dobite koristne nasvete in preizkusite konkretne vadbe, kako okrepiti telo pred uporabo sodobne tehnologije. Potekajo tudi ter srečanja in dejavnost »Simbioza Pohodniki«, kjer spodbujajo medgeneracijsko pohodništvo in gibanje.

Vse naštete aktivnosti so brezplačne in namenjene vsem starostim skupinam, tako da vljudno vabljeni vsi! Medgeneracijski center Simbioza se nahaja na Dunajski cesti 22 v Ljubljani, Simbioza BTC City Lab pa v spodnji etaži BTC Emporium.

 Redno tudi spremljajte dogajanje v svojem lokalnem okolju, šolah, vrtcih, domovih za upokojence ter pri ostalih športnih ponudnikih, ki preko projekta Simbioza Giba nudijo brezplačno gibanje skozi celo leto. Dodatne informacije in termine lahko najdete na pletnih straneh, Simbioza Giba, Simbioza BTC City Lab ali Simbioza medgeneracijski center, “Na Triglav spreminjat svet!”.

Deli naprej