Seminar »Abeceda trendov povpraševanja po hrani v Sloveniji«

Spomladanski seminar, ki je potekal 5. aprila 2019,  z naslovom »Abeceda trendov povpraševanja po hrani v Sloveniji« je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij. Njegov namen je izobraževanje in prenos informacij med javno-zdravstveno stroko in živilsko-predelovalno industrijo.  Vsakoletni seminar je ena izmed številnih aktivnosti zbornice. Ta skupaj s pekarsko industrijo pripravlja pogoje, da bi v letošnjem letu prišlo do sklenitev težko pričakovanega napredka –  zavez pekarskega sektorja za zmanjševanje soli in sladkorja v krušnih in pekovskih izdelkih.

Nacionalna prizadevanja za zmanjševanje soli v izdelkih niso novost. Nacionalni akcijski načrt za zmanjševanje uživanja soli v prehrani prebivalcev Slovenije za obdobje 2010–2020 na področju zmanjševanja uživanja soli s prehrano predvideva aktivnosti na treh ravneh. Na ravni ozaveščanja potrošnika, zdravstvenih delavcev ter zmanjševanja soli v kategorijah živil, kot so kruh, siri in mesni izdelki. Verjamemo, da bo sprejeta zaveza proizvajalcev za usklajeno in postopno zmanjševanje soli v pekovskih in krušnih izdelkih pomembno pripomogla, da bo na tržišču več primerno slanih kruhov in s tem kupcu olajšala zdravo izbiro.

Program

več o konferenci: spletna stran GZS.

 

Triletni program sofinancira Ministrstvo za zdravje in je del programa Dober tek Slovenija, zdravo uživaj in več gibaj.

Deli naprej

ENG