Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Prva mesta v projektu Dojenju prijazno mesto

Štiri slovenska mesta – Kranj, Mislinja, Novo mesto in Slovenj Gradec – so bila izbrana za sodelovanje v projektu pridobivanja naziva Dojenju prijazno mesto. Projekt, ki ga UNICEF Slovenija izvaja v sodelovanju z Nacionalnim odborom za spodbujanje dojenja (NOSD) in Ministrstvom za zdravje, je usmerjen v zagotavljanje podpore doječim materam in družinam v lokalnem okolju.

Mesta  bodo v okviru svojih zmožnosti do konca 2022 uresničila vsaj prvih pet od 10 korakov za čim večjo podporo in zaščito dojenju v lokalnem okolju. V nadaljevanju pa imela možnost izpolniti vse pogoje in si kot prva v Sloveniji pridobiti naziv Dojenju prijazno mesto.  Več informacij na spletni strani Unicef-a

Z izvajanjem programa Dojenju prijazno mesto se uresničuje Nacionalni program o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje 2015 – 2025, v katerem je dojenje prepoznano kot pomemben dejavnik za razvoj poznejših zdravih prehranskih navad posameznika. Zato je eden izmed glavnih ciljev nacionalnega programa povečati delež dojenih otrok. Okolje, ki spodbuja dojenje, je ključno pri vzpostavljanju zdravih začetkov vsakega posameznika.

Deli naprej