Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Priročnik Zakuhajmo pravo izbiro za najboljše študentske obroke

V sodelovanju NIJZ, Turistično gostinske zbornice Slovenije in Ministrstva za zdravje je nastal priročnik »Zakuhajmo pravo izbiro«, ki je namenjen gostincem pri pripravi subvencioniranih študentskih obrokov.

Z njim želimo spodbuditi ponudbo zdravju koristnih obrokov v gostinstvu s povečevanjem deleža kakovostnih lokalno in ekološko pridelanih živil. Priročnik ponuja praktične ideje za zdrave, okusne, preproste in uravnotežene obroke, s tem pa tudi možnosti za lažje udejanjanje smernic zdravega prehranjevanja za študente. Je dobrodošla pomoč ponudnikom obrokov, ki bi si želeli zagotavljati višji nivo prehranske kakovosti ponujenih obrokov in s tem pridobiti certifikat zdravju koristnega obroka – »Prava izbira«.

Verjamemo, da bomo s ciljanimi ukrepi spodbudili bolj kakovostno ponudbo obrokov, njihov izbor ter posledično boljše prehranjevalne navade, ki bodo prispevale k boljšemu zdravju naših študentov ter k večji storilnosti in uspešnosti pri njihovem študiju.

Nastanek priročnika je del prizadevanj Nacionalnega programa Dober tek Slovenija, zdravo uživaj & več gibaj!, v okviru katerega je poudarek tudi na strokovni podpori gostincem pri izvedbi smernic zdravega prehranjevanje za študente.

 

Deli naprej