Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Pridružite se projektu Veter v laseh

Vis: spletna stran http://www.vetervlaseh.si/

Športna unija Slovenije (ŠUS) vabi vse športne organizacije, društva in šole, da se pridružijo letošnji 23. izvedbi tradicionalnega projekta Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti.

Gre za nacionalno športno-družbeno akcijo, ki je namenjena otrokom, mladostnikom in družinam, njena glavna cilja pa sta širiti ljubezen do športa ter predstaviti športno aktivnost kot zdrav in zabaven način preživljanja prostega časa in kot najboljšo protiutež vsem oblikam sodobnih zasvojenosti.

Športna unija Slovenije je letošnji projekt še dodatno razširila, tako da poleg brezplačnih enodnevnih dogodkov in vadb vključuje tudi brezplačna predavanja za starše, brezplačne seminarje za izvajalce, urejanje igrišč in zunanjih površin ter pripravo nabora gibalnih iger za otroke.

 Na ŠUS-u pričakujejo, da bodo v letošnjo izvedbo vključili več kot 70 izvajalcev s področja celotne Slovenije, ki bodo z različnimi športnimi dogodki in vadbami za mlade v gibanju povezali vsaj 20.000 otrok in mladostnikov ter več kot 1.000 prostovoljcev.

 Projektu se lahko pridružijo izvajalci iz vrst športnih društev in zvez, osnovnih in srednjih šol, mladinskih centrov in sorodnih organizacij z izvedbo športno-družabnih prireditev za otroke in/ali mladostnike, večdnevnih športnih dogodkov za otroke in mladostnike in rednih športnih vadb za otroke in mladostnike.

Vabljeni, da se pridružite tej veliki športni družini in pomagate pri soustvarjanju nacionalnega projekta!

Za več informacij o projektu Veter v laseh obiščite uradno spletno stran, na kateri lahko med drugim najdete novice o preteklih dogodkih tega projekta, strokovne članke in koledar dogodkov za tekoče leto, ali se obrnite na glavnega koordinatorja Aleša Ošljaka (vetervlaseh@sportna-unija.si, 031 319 883).

Projekt sofinancirata Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije in Fundacija za šport. Program je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.

Deli naprej