Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Pričenja se nacionalna kampanja dober tek, Slovenija – zdravo uživaj in več gibaj!

Na Ministrstvu za zdravje v septembru nadaljujemo nacionalno kampanjo “Dober tek, Slovenija – Zdravo uživaj in več gibaj!”, za spodbujanje zdravega prehranjevanja in vseživljenjske telesne dejavnosti. V športno obarvanem  septembru, ko se bodo  zvrstili Evropski teden mobilnosti,  Dan slovenskega športa in Evropski teden športa, sporočamo: “Redna telesna dejavnost ter zdravo prehranjevanje sta v trenutni epidemiološki situaciji še posebej pomembna, saj tudi z njima krepimo svojo odpornost”.

Kampanja, ki bo trajala od 10. do 30 septembra, je del desetletnega nacionalnega programa o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje do leta 2025, ki ga koordinira ministrstvo za zdravje, izvaja pa se v sodelovanju s pristojnimi ministrstvi, stroko in nevladnim sektorjem. Zajema ukrepe za izboljšanje prehranjevalnih in gibalnih navad prebivalstva. Kampanja je že potekala lani jeseni in letos spomladi.

Jesen in z njo porast okužb s COVID-19 in drugih najrazličnejših okužb je primeren čas za premislek o učinkoviti preventivi in o spremembah nezdravih življenjskih navad – poiščimo si telesno dejavnost, ki jo bomo lahko redno izvajali, in premislimo, kako izboljšati svoje prehranske navade. Odločimo se tudi za cepljenje proti COVID-19 in sezonski gripi, upoštevajmo ukrepe za preprečevanje širjenja okužb.

Kampanja bo potekala na televiziji in radiju, vabimo pa vas tudi, da sledite tudi Facebook strani  Dober tek Slovenija

Vabimo vas k ogledu predstavitvenega videa Nacionalnega programa Dober tek Slovenija

Deli naprej