Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Pri jutranji vadbi vsak dan preko 3.000 ljudi

Državna sekretarka Jožica Maučec Zakotnik je danes v Domžalah pozdravila člane društva Šole zdravja na njihovem občem zboru. Čestitala jim je za njihovo vztrajnost pri redni jutranji telovadbi, s katero dan začenja preko 3.000 ljudi v 150 skupinah. Tisti najstarejši štejejo tudi preko 90 let.

V svojem nagovoru je poudarila: “To, kar ustvarjate vsak dan, je izjemnega pomena za posameznika in za družbo. Gibanje ob ustrezni prehrani pomaga ohranjati vitalnost in zdravje – to je dobra popotnica za aktivno in zadovoljno starost. Z vadbo ohranjate mišično in kostno maso, kar vam bo tudi kasneje omogočalo lažje izvajanje vsakodnevnih opravil, zmanjšala pa se bo tudi možnost padcev in poškodb. Tudi v primeru bolezni bo zdravljenje in okrevanje hitrejše in uspešnejše. Pomemben del te zgodbe so tudi učinki telesne dejavnosti in predvsem druženja ter vključenosti v skupnost na duševno zdravje. Koristi, ki jih s svojim delovanjem dosegate za zdravje, so nekaj, kar nas lahko vse navdaja s ponosom.”
Pohvalila je tudi vodje skupin, ki tako uspešno širijo ideje Šole zdravja po vsej Sloveniji, in se zahvalila predsednici Zdenki Katkič in ustanovitelju dr. Grishinu za uspešno sodelovanje z ministrstvom.
Na na Ministrstvu za zdravje projekt Šola zdravja finančno podpiramo že vrsto let z namenom izboljšanja telesnega in duševnega zdravja prebivalcev v okviru Nacionalnega programa Dober tek Slovenija.

“S svojim delom ste omogočili, da se za aktivno življenje lahko odloči vsakdo, ne glede na starost, ne glede na to, koliko ima v žepu! Na Ministrstvu za zdravje si želimo, da bi vsi tako začenjali dan, kot ga začenjate vi – s skrbjo za svoje zdravje, s sproščenim pogovorom, v krogu prijateljev “, je Zakotnikova zaključila nagovor.

Deli naprej