Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Praktične delavnice zdrave prehrane

V zdravstvenem domu  Kranj, centru za krepitev zdravja, je potekala praktična delavnica zdrave prehrane, namenjena podkrepitvi teoretičnega znanja udeležencev. 

Z namenom približanja smernic zdravega prehranjevanja (ljudem), je Nacionalni inštitut za javno zdravje s svojimi partnerji oblikoval in v centru za krepitev zdravja ZD Kranj (v sklopu delavnice zdravo hujšanje odraslih)  pilotno izvedel praktično delavnico priprave zdrave prehrane.

Delavnice osveščajo udeležence o pomenu sprememb nezdravih prehranjevalnih navad, vključujejo pa tudi praktične veščine priprave uravnoteženih in zdravih obrokov.

Udeleženci so pod vodstvom učiteljice kuharstva med samim kuhanjem izredno uživali in tako na prijeten in sproščen način nadgradili svoje teoretično znanje o zdravih postopkih priprave jedi, uporabi začimb in dišavnic kot nadomestek soli in podobno. Vsi udeleženci so izvedbo in vsebino delavnice ocenili z najvišjo oceno.

 

Razvoj pilotnega modela usposabljanja in njegovo testno izvajanje v okviru Centrov za krepitev zdravja poteka s pomočjo sofinanciranja Ministrstva za zdravje v okviru izvajanja Nacionalnega programa o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje 2015-2025, Dober tek Slovenija.

Deli naprej