Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Podprite svojega otroka športnika

V Ljubljani poteka strokovni posvet v okviru Evropskega tedna športa: Kaj je zdrav šport mladih (posvet je prvič potekal lani). Posvet organizirata Ministrstvo za zdravje in Fakulteta za šport ob krovni koordinaciji Olimpijskega komiteja. Udeležujejo se ga strokovnjaki, ki se pri svojem delu srečujejo z otroki športniki: pediatri, trenerji, športni pedagogi in drugi.

Dr. Marjeta Recek, Ministrstvo za zdravje, je posvet otvorila z besedami »Osnovno sporočilo v tednu Evropskega tedna športa je preprosto: Zdravo uživaj in več gibaj. Redna telesna dejavnost in ustrezna prehrana sta najboljši naložbi v zdravje in recept za dolgo življenje ter aktivno starost.«

Otroci športniki spadajo med tiste skupine, ki  potrebujejo posebno skrb, saj resno ukvarjanje s športom predstavlja praviloma velik telesni in čustveni napor za mlado telo. Pri optimalni skrbi za otroka športnika je zato podpora trenerjev, športnih pedagogov in  pediatrov ključnega pomena. V pomoč staršem so na letošnjem posvetu predstavili priporočila, zbrana v knjižici Podprite svojega otroka športnika.

 

Več:

  • vprašalnik Evropskega združenja za športno medicino – priprava športnika na zdravstveni pregled.

Deli naprej