Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Napoved: 2. nacionalna kolesarska konferenca – 12. in 13. junij 2023 v Celju

narisana slika kolesarjev v naravi in parkih ob jezeru

Spodbujanje kolesarjenja je pomembno za izboljšanje zdravja ljudi, prometne varnosti ter ohranjanje čistega in zdravega okolja 

Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo, Ministrstvo za zdravje in Mestna občina Celje pristojne predstavnike občin in ministrstev, nevladnih organizacij, podpornike kolesarjenja, zdravega načina življenja, zdravega in čistega okolja, trajnostnih politik, vse, ki lahko pozitivno prispevate k razvoju kolesarstva in brezogljične družbe, 12. in 13. junija vabimo v Celje, na 2. nacionalno kolesarsko konferenco.

Koristi kolesarjenja za zdravje so številne, saj zmanjšuje tveganje za srčno-žilne bolezni, krepi mišice in izboljšuje koordinacijo in ravnotežje, izboljša dihalno funkcijo in zmanjšuje tveganje za dihalne bolezni, pomaga pri uravnavanju telesne teže, izboljša kakovost spanca in zmanjšuje stres ter tesnobo. Poleg tega je okolju prijazna oblika transporta, ki ne povzroča emisij in hrupa.

Konferenca bo namenjena predstavitvi vizije razvoja kolesarstva in mehanizmov, ki bodo za njegov razvoj na razpolago v bodoči finančni perspektivi. Seznanili se boste s številnimi dobrimi kolesarskimi praksami iz Slovenije in tujine, zdravstveni strokovnjaki pa vas bodo skušali še dodatno spodbuditi k rednemu kolesarjenju.

Konferenca bo potekala v Narodnem domu (Trg celjskih knezov 9, Celje)  in bo časovno prilagojena dostopu z vlakom in organizirana skladno z usmeritvami za izvedbo nizkoogljičnih dogodkov. V popoldanskem času bodo potekale  kolesarske aktivnosti za udeležence in ogledi lokacije štarta 29. dirke Po Sloveniji 2023, ki bo naslednji dan v Celju.

Podrobne informacije in prijavnica s programom bodo objavljeni v začetku maja na spletni strani Slovenske platforme za trajnostno mobilnost.  Konferenca bo brezplačna, potrebna pa bo predhodna prijava.

Vljudno vabljeni!

 

Konferenco organizira Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo v partnerstvu z Ministrstvom za zdravje in Mestno občino Celje. Konferenca je tudi del aktivnosti nacionalnega programa Dober tek Slovenija – Zdravo uživaj in več gibaj!, s katerim želimo izboljšati prehranske in gibalne navade prebivalstva.

 

 

 

 

 

Deli naprej