Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Najava: “Teden gibanja – bodite pripravljeni”, aktivnosti od 22. do 28. maja 2023

otroci v gibanju

Zadnji teden maja, med 22. in 28. majem, že tradicionalno poteka Teden gibanja – Move week. Vseevropski projekt je del kampanje Sedaj se gibamo – NowWeMove, ki ga finančno podpira Evropska unija. Cilj Tedna gibanja je promocija koristi  redne telesne dejavnosti. Kampanjo koordinira Mednarodna zveza za šport in kulturo (ISCA), v sodelovanju z Evropsko kolesarsko zvezo (ECF). Nacionalni koordinator kampanje v Sloveniji je Športna unija Slovenije (ŠUS).

Sodelovanje v kampanji  je odlična priložnost za promocijo dejavnosti društev in drugih športnih organizacij na lokalni, nacionalni in mednarodni ravni. Več o mednarodni iniciativi si lahko preberete na spletni strani MOVE WEEK, kjer so na voljo tudi promocijski materiali.

Vabljeni k organizaciji in k aktivni udeležbi!

Kako je zasnovan teden gibanja?

Promotorji in organizatorji aktivnosti (t. i. Agenti gibanja) koordinirajo dogodke in združujejo že obstoječe dogodke z novimi.

Agentje gibanja so lahko organizacije športa za vse, športna društva, klubi, šole, univerze, ostale izobraževalne ustanove, skupine prostovoljcev, podjetja, občine, mesta, vaške skupnosti, zdravstvene in druge ustanove ter posamezniki in posameznice ki v tem času organizirajo aktivnosti, posvečene športu. Organizatorji sami določijo tip in lokacijo dogodka, le-tega prijavijo na portalu moveweek.eu, zberejo ekipo, promovirajo dogodek v svojih skupnostih in ga uspešno izvedejo.

Biti Agent gibanja je prostovoljna vloga, ISCA in nacionalni koordinatorji pa so na voljo za pomoč pri organizaciji, promociji in podpori dogodkom.

Praktične povezave za organizatorje in medije (v angleškem jeziku):
– gradivo in vizualna podoba
– Flashmob

Deli naprej