Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Na sejmu Narava zdravje se predstavljajo preventivni programi

Od 20. do 23. oktobra na Gospodarskem razstavišču Ljubljana poteka sejem Narava -Zdravje, na katerem Ministrstvo za zdravje v sodelovanju s partnerji predstavlja državne preventivne programe. Obiskovalci sejma boste deležni nasvetov za zdravo življenje s strani strokovnjakov z Nacionalnega inštituta za javno zdravje in Onkološkega inštituta Ljubljana.

Predstavljali bomo presejalne programe za odkrivanje raka dojk (DORA),  za odkrivanje raka materničnega vratu (ZORA) in za odkrivanje raka debelega črevesa in danke (SVIT), ki pomembno pripomorejo k zmanjšanju umrljivosti in uspešnemu zdravljenju teh bolezni.

Deležni boste tudi informacij o programih za izboljšanje življenjskega sloga, ki so na razpolago preko  Nacionalnega programa o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje Dober tek Slovenija, ki ga koordinira Ministrstvo za zdravje ter informacij o  programu Skupaj za zdravje, ki ga koordinira Nacionalni inštitut za javno zdravje.  Slednji zajema zdravstvenovzgojne in psihoedukativne delavnice ter individualna svetovanja preko centrov za krepitev zdravja in zdravstvenovzgojnih centrov. Njihov namen je spodbuditi ljudi k ohranjanju in krepitvi zdravja ter aktivni skrbi za lastno zdravje.

Vabimo Vas, da se ustavite na stojnici Ministrstva za zdravje v preddverju dvorane Kupola in se pozanimate, kaj lahko naredite za izboljšanje svojega zdravja in preprečevanje oz. pravočasno odkrivanje bolezni.

Deli naprej