Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Evropski teden športa kliče: “Bodite aktivni!”

Evropski teden športa bo že četrto leto zapored potekal med 23. in 30. septembrom. Slogan tedna športa je #BEACTIVE.  Evropejce spodbuja k redni telesni dejavnosti – ne glede na starost, izobrazbo ali telesno pripravljenost.

V tem času bodo pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zve in v sodelovanju s številnimi ministrstvi in drugimi partnerji potekale predstavitve različnih športov, številni športni ter drugi dogodki in strokovna izobraževanja za različne skupine prebivalstva. Več informacij o dogodkih najdete tukaj

IZPOSTAVLJAMO

Ministrstvo za zdravje in Fakulteta za šport bosta ob tej priložnosti organizirala strokovni posvet Kaj je zdrav šport mladih – kaj lahko zdravniki, športni pedagogi, trenerji in starši naredimo za boljše zdravje mladih športnikov?

Predstavniki različnih strok bodo spregovorili o tem, kako lahko pozitivno vplivamo na otrokovo doživljanje športa, kasnejšo uspešnost v športu in na zdrav odnos do športa, ko odrastemo. Dotaknili se bomo tem, kot so prezgodnja specializacija, prehranska dopolnila, preventivna vadba za preprečevanje poškodb, preobremenitveni sindrom, ustrezna socialna in čustvena opora ter obravnava otroka športnika s strani pediatra. Več informacij o strokovnem posvetu najdete tukaj.

 

Evropski teden športa je del aktivnosti Nacionalnega programa o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje 2015-2025 Dober tek Slovenija, s katerim njim želimo izboljšati prehranjevalne in gibalne navade prebivalstva.

 

Deli naprej