Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Društvo za kulturo inkluzije je izdalo priročnik za zdravo življenje za otroke s posebnimi potrebami

Predstavljamo vam čisto svežo brošuro “Živim zdravo. Te zanima, kako? “, ki je nastala v okviru projekta Specialni Zdravko, ki ga izvaja Društvo za kulturo inkluzije.

S programom želijo izboljšati zdravje oseb s posebnimi potrebami, tudi otrok in mladostnikov z motnjo v duševnem razvoju. Spodbujajo jih k redni telesni dejavnosti v naravi in rednemu uživanju uravnoteženih obrokov z dovolj zelenjave in sadja.

Knjižica je namenjena osebam s posebnimi potrebami, zato je pisana v lažji razumljivi obliki. Polno je tudi slikovnega gradiva, ki pripomore k nazornemu prikazu vsebin in je podpora izvajalcem pri izvedbi programa.

Gradivo je nastalo v sodelovanju Društva za kulturo inkluzije, Centra Janeza Levca Ljubljana in Biotehniškega centra Ljubljana, ki soustvarjajo projekt Specialni Zdravko.

Toplo vabljeni k branju in delitvi knjižnice z vsemi, ki bi jih tovrstne vsebine lahko zanimale.

Več nasvetov za zdravo življenje najdete tudi na njihovem YouTube kanalu www.youtube.com/igrajsezmano.

 

Projekt Specialni Zdravko sofinancira Ministrstvo za zdravje in je del izvajanja Nacionalnega programa o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje 2015 – 2025 Dober tek, Slovenija. Namen nacionalnega programa je izboljšati prehranjevalne in gibalne navade prebivalstva, s ciljem zmanjšanja kroničnih nenalezljivih bolezni.

Deli naprej