Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

35 let organiziranega spodbujanja čistih zob pri otrocih

https://www.facebook.com/Tekmovanje-za-%C4%8Diste-zobe-ob-zdravi-prehrani-632297673821194/

Vir: Tekmovanje za čiste zobe ob zdravi prehrani na facebooku

Letos poteka že petintrideseto Tekmovanje za čiste zobe ob zdravi prehrani, ki pod strokovnim in organizacijskim vodstvom Stomatološke sekcija Slovenskega zdravniškega društva poteka po vseh slovenskih osnovnih šolah ter šolah in zavodih za otroke s posebnimi potrebami. V letošnjem letu tekmovanje prvič sofinancira tudi Ministrstvo za zdravje RS.

Osrednja zaključna prireditev bo potekala v torek, 5. junija 2018, ob 10:00, v dvorani Tivoli v Ljubljani. Med več kot 700 osnovnimi šolami Republike Slovenije bomo razglasili in nagradili najboljše med najboljšimi devetimi regijskimi zmagovalci ter podelili naziv NAJ RAZRED SLOVENIJE 2018. Zaključne prireditve se bo udeležilo okrog 3000 osnovnošolcev in njihovih učiteljev iz vse Slovenije.

V zabavnem delu programa bo z nami Kapitan Aquafresh, ritmično-gimnastična skupina Zala (državne prvakinje 2018), akrobatska skupina Dunking Devils in glasbena skupina Čuki.

Za Tekmovanje za čiste zobe ob zdravi prehrani je Stomatološka sekcija SZD prejela tudi prestižno svetovno priznanje RDI SMILE AWARD, ki je bilo podeljeno leta 2017 v Madridu na generalni skupščini FDI – Federation Dentaire International. Priznanje potrjuje, da je slovensko tekmovanje najbolj inovativen preventivni program na svetu.

Deli naprej