Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

10. obletnica Društva šole zdravja s tisočimi gibi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prva septembrska sobota se je, kljub napovedim slabega vremena, za 1.350 udeležencev začela aktivno na prostem. Ob 10. obletnici delovanja Društva šole zdravja so se člani v velikem številu zbrali na Tartinijevem trgu v Piranu, kjer so že deseto leto zapored prikazali metodo 1.000 gibov. Jubilejno srečanje se je začelo ob 8:00 – uro kasneje je bil trg že preplavljen z oranžnimi majicami skupin Društva šole zdravja iz vse Slovenije. Vadbo je tradicionalno vodil Nikolaj Grishin, ruski zdravnik in manualni terapevt, ki je hkrati tudi idejni vodja in ustanovitelj društva.

 

Po končani vadbi je za vzdušje še dodatno (po)skrbela Marjetka Popovski z glasbeno-plesno animacijo. Prav tako je bilo organizirano brezplačno testiranje telesne zmogljivosti starejših, izdelava mnenja in svetovanja s strani zdravnika oziroma kineziologa, ki ga je izvajal Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez. Srečanje so zaključili s plesom in z glasbo na Prvomajskem trgu z godci in plesalci Folklornega društva VAL Piran.

 

Društvo šola zdravja sicer vadbe organizira v kar 160 skupinah v 68 občinah po vseh Sloveniji. Člani tako začenjajo svoja jutra pod vodstvom usposobljenih prostovoljcev z izvajanjem 1.000 gibov. Projekt v sklopu Nacionalnega programa Dober tek Slovenija podpira tudi Ministrstvo za zdravje.

Društvu čestitamo ob obletnici ter želimo veliko uspehov še naprej!

Deli naprej