Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Mednarodni teden gibanja – Bodite aktivni vsi!

slika logotipa s tenis loparjem

Izkoristite priložnost za aktiven življenjski slog in se udeležite brezplačnih športno-rekreativnih in zdravju prijaznih dogodkov po Sloveniji v okviru mednarodnega Tedna gibanja 2024 (angleško: MOVE WEEK), ki uradno poteka od ponedeljka, 27. maja do nedelje, 2. junija 2024. Vabljeni k udeležbi!

Gre za vsakoletno vseevropsko pobudo, ki je sestavni del kampanje Sedaj se gibamo (angleško: NowWeMOVE), katere namen je promocija telesne dejavnosti za krepitev zdravja. Priporočamo ogled videoposnetka v angleščini o zgodovini in pomenu kampanje.

Mednarodni pobudnik in koordinator dotičnega tedna je Mednarodna zveza za šport in kulturo (angleško: ISCA – International Sports and Culture Assocciation), medtem ko je nacionalni koordinator v Sloveniji njihova članica Športna unija Slovenije – ŠUS.

Več informacij o mednarodnem Tednu gibanja – Move Week 2024 v Evropi pa najdete na njihovi spletni strani.

Med 15. majem in 3. junijem 2024 se bo zvrstilo več kot 90 športno-rekreativnih in zdravju prijaznih dogodkov. Obiščite spletno stran in si poglejte, kateri slovenski »agenti gibanja«, kje, kdaj in s kakšno vsebino organizirajo za vas brezplačno dostopne dogodke.slika logotipa s tenis loparjem

Organizatorji dogodkov ali »agenti gibanja« so običajno in večinoma športe ter druge nevladne organizacije, vendar se je letos v Sloveniji zgodil velik preobrat, saj so več kot polovico dogodkov prijavile zdravstvene organizacije, med katerimi prednjačijo lokalni Centri za krepitev zdravja in Zdravsteno-vzgojni centri iz številnih slovenskih zdravstvenih domov. BRAVO!

Dogodki so večinoma namenjeni vsem generacijam. Tako lahko izbirate med dnevi odprtih vrat, različnimi testiranji telesne pripravljenosti in meritvami, številnimi vodenimi vadbami, demonstracijami nordijske hoje, pohodi, tekom, plesom, svetovanji za zdravju prijazno telesno dejavnost in zdrav življenjski slog, raznimi delavnicami (vadba s poudarkom na krepitvi mišic medeničnega dna, vadba za pravilno držo) in tudi predavanji ter celo vadbenimi izzivi, športnimi igrami in vadbo Capoeire (brazilske plesno borilne veščine).

Mednarodni Teden gibanja je povezan s promocijo telesne dejavnosti in predstavlja uresničevanje Nacionalnega programa o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje 2015-2025 Dober tek, Slovenija.

 

 

Deli naprej