Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Vabilo za občine: Načrtujmo skupaj zdravo mesto – podaljšan rok prijave do 17. 4. 2020

Program Aktivno v šolo in zdravo mesto, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje, vabi k sodelovanju občino, ki bi želela tekom letošnjega leta izdelati lokalni načrt hodljivosti in postaviti hojo v središče svojih prizadevanj za javno zdravje in kakovost bivanja.

S tem vabilom, iščemo občino, ki želi izboljšati pogoje za hojo v svojem okolju in tako poskrbeti za zdravje prebivalcev in za kakovost njihovega bivanja. Za ukrepanje motivirani občini izvajalec programa IPoP – Inštitut za politike prostora, skupaj s partnerjem CIPRA Slovenija, društvo za varstvo Alp, nudi izdelavo lokalnega načrta hodljivosti.

Zdravstvene koristi hoje so eden od razlogov za to, da postaja hoja vse bolj pomembna prometna praksa. Za spremembe potovalnih navad pa potrebujemo tudi spremembe razmer v prometu in urejanju prostora.

Program sodelovanja bo potekal od pomladi do pozne jeseni 2020, v prihodnjih letih bodo k sodelovanju povabili še dve občini.

Za sodelovanje bo izbrana občina, ki bo posredovala najbolj prepričljivo predstavitev. Odzive občin izvajalec pričakuje do 17. 4. 2020 (PODALJŠAN ROK ZA PRIJAVO).

Več informacij:  aktivno v šolo  – za občine 

Program Aktivno v šolo in zdravo mesto sofinancira Ministrstvo za zdravje RS in je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano. Program je del prizadevanj IPoP – Inštituta za politike prostora za spodbujanje hoje kot aktivne oblike mobilnosti ter ustvarjanja zdravega bivalnega okolja. Pri izvajanju programa sodeluje CIPRA Slovenija, društvo za varstvo Alp. www.aktivnovsolo.si

Deli naprej