Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Omogočimo otrokom aktivno pot v šolo – usposabljanje za izvajanje Pešbusa in Bicivlaka – ODPADE

PLANIRANO IZOBRAŽEVANJE ODPADE

 

Pomlad je pred vrati. Pot v šolo je odlična priložnost za to, da otrokom omogočimo, da se gibajo na svežem zraku in so tudi aktivni.

Marca bo v okviru programa Aktivno v šolo in zdravo mesto potekalo prvo letošnje brezplačno usposabljanje za izvajanje Pešbusa in Bicivlaka. Usposabljanje je namenjeno predstavnikom šol in občin ter vsem drugim, ki bi v svojem kraju želeli pomagati pri organizaciji Pešbusa in/ali Bicivlaka.

Doslej je že skoraj 100 slovenskih šol vsaj enkrat organiziralo in izvedlo Pešbus ali Bicivlak, kar v nekaj šol pa lahko otroci že potujejo s Pešbusom vsaj enkrat na teden, so pa tudi slovenske šole, do katerih Pešbus vodi otroke čisto vsak dan.

Usposabljanje bo potekalo v petek, 20. 3. 2020 med 9:30 in 13:30, v Knjižnici Prežihovega Voranca, v Ljubljani. Udeležba na usposabljanju je brezplačna, prav tako so brezplačni vsi materiali in orodja za izvedbo. 

Več informacij: AKTIVNO V ŠOLO

 

Program je del prizadevanj v okviru izvajanja Nacionalnega programa o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje Dober tek, Slovenija, s katerim želimo izboljšati prehranjevalne in gibalne navade prebivalstva.

 

Deli naprej