Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Na mednarodni likovni natečaj Bodi umetnik ‘Igraj se z mano’ prispelo 3601 likovnih del

Zaključil se je 14. Mednarodni likovni natečaj Bodi umetnik ‘Igraj se z mano’, ki ga  organizirata Društvo za kulturo inkluzije in Center Janeza Levca Ljubljana. Letos so otroci in mladostniki ustvarjali tudi na temo ‘Dober tek Slovenija. Zdravo uživaj in več gibaj’.

Kljub prekinitvam pouka zaradi epidemije koronavirusa je bil odziv  na  likovni natečaj odličen. Prispelo je 3601 likovnih del iz 315 različnih ustanov, od tega 17 tujih. Likovna dela je poslalo 526 mentorjev iz 7 različnih držav. Izdelki otrok ponujajo vpogled v širok spekter tem, ki se dotikajo zdravega načina življenja v sodobni družbi. Otroci in mladostniki so ustvarjali v najrazličnejših likovnih tehnikah in pri tem uporabljali raznolike likovne materiale.

Izbrana likovna dela bodo javnosti predstavljana na virtualni razstavi 14. Mednarodnega likovnega natečaja Bodi umetnik ‘Igraj se z mano’.  Otvoritveni dogodek bo potekal na Facebook strani Igraj se z mano v četrtek, 11. 3. 2021, ob 17. uri. Vabljeni k ogledu!

‘Dober tek Slovenija. Zdravo uživaj in več gibaj’, je slogan Nacionalnega programa o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje 2015-2025, preko katerega Ministrstvo za zdravje sofinancira program Specialni Zdravko, namenjen izboljšanju prehrane in telesne dejavnosti otrok s posebnimi potrebami.

 

 

 

Slika: VVZ Slovenj Gradec, mentorici Vida Javornik, Romana Bernard, avtor: Saš Planinšek, 5 let:  Obiranje jabolk

Deli naprej