Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

GREMO PEŠ – PRIČENJA SE EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI

copyright Bostjan Pucelj www.bostjanpucelj.com

Med 17. in 22. septembrom poteka Evropski teden mobilnosti. Letos slavi hojo kot najbolj naraven in zdrav način potovanja. Ob tej priložnosti izpostavljamo, kako pomembno je, da vpletemo gibanje v naše vsakdanje obveznosti – zato izberimo aktivni potovalni način, izberimo hojo!

Pešačenje na delo, v šolo ali po drugih opravkih so vse odlične priložnosti, da ob vsesplošnem pomanjkanju časa poskrbimo za več gibanja. Razmislimo o spremembi potovalnih navad na način, da izberemo, prilagodimo ali združimo tiste vrste prevoza, ki so za naše  zdravje optimalni. Pešačenje in  kolesarjenje sta lahko zelo prikladna načina, da povečamo količino celokupne dnevne telesne dejavnosti. K ohranjanju zdravja pripomore že pol ure vsakodnevne zmerne telesne dejavnosti. Z majhnimi spremembami lahko dosežemo pomembne rezultate.

Vabimo Vas, da preizkusite katerega od trajnostnih načinov prihoda v službo in v šolo: pridite peš, če vam razdalja od doma to dopušča. Izberite javni prevoz in izstopite postajo prej ter se sprehodite! Tisti, ki imate slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi, se lahko organizirate na način, da se boste pripeljali v službo vsaj trije v enem avtomobilu. Po enotedenski praksi se boste lahko prepričali, da so različni način mobilnosti, ki so na voljo prijetni, ekološki, predvsem pa so  bolj zdravi. Vsem tistim, ki takšno prakso že izvajate, pa iskrene čestitke!

Deli naprej